El Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats organitzen aquest dijous al matí una jornada sobre ètica periodística. La sessió tindrà lloc a la seu del CPC a Barcelona, i també es podrà seguir a través del seu canal de YouTube.

La jornada comptarà amb diverses ponències estructurades en tres eixos: Ètica i exercici professional, Ètica i desinformació i Ètica i informació sobre la Covid, amb un debat posterior sobre cada àmbit.

Amb la celebració d’aquesta jornada, el Col·legi, el CIC i les onze universitats catalanes amb estudis de Periodisme i Comunicació aposten per endegar una col·laboració entre el món acadèmic i professional per tal d’encarar els nous reptes de la professió, tal i com van fer el mes passat amb un manifest conjunt en defensa del Codi Deontològic.

Programa

Ètica i exercici professional (10.15 h)

  • Algoritmes a les redaccions: reptes i recomanacions per dotar la intel·ligència artificial dels valors ètics del periodisme – Patrícia Ventura (UAB)
  • Ètica professional, consells de premsa i periodisme: presentació dels resultats del projecte europeu Media Councils in the Digital Age – Jaume Suau (URL)
  • Censurados: Historias que no pudieron callar – Santiago Tejedor (UAB)
  • Els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital. Propostes des de la UOC – Anna Clua (UOC)

Ètica i desinformació (11.20 h)

  • Fact-checking com a contraofensiva a l’expansió de la desinformació: valors ètics, pràctiques professionals i estratègies d’aplicació docent – Xavier Ramon (UPF)
  • Les dietes informatives més saludables: consum de notícies i coneixement polític en 17 països europeus – Laia Castro (UIC Barcelona)

Ètica i informació sobre la Covid (12.30 h)

  • Qüestions ètiques en les imatges de la Covid-19: del fotoperiodisme professional a les xarxes socials – Rebeca Pardo (UIC Barcelona) (12.30 h)
  • Desinformació sobre la vacuna Covid-19 als mitjans catòlics – Valentina Ferrarra (URL)
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram