El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ja ha convocat la 23a edició del Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de premsa, ràdio, televisió i internet, el període d’inscripció del qual és del 20 d’octubre al 20 de novembre.

S’hi poden presentar aquells treballs que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les terres de Lleida publicats o emesos entre el 20 d’octubre del 2010 i el 19 d’octubre del 2011. El veredicte es farà públic el 28 de gener del 2012.

En total, el guardó destina 36.000 euros per a les vuit categories. 5.000 per a premsa escrita d’informació general; premsa especialitzada en viatges i turisme; ràdio; televisió; premsa internacional, i reportatge fotogràfic. I 3.000 euros per a les categories d’internet i de mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

El jurat estarà format per Josep M. Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), que en serà el president; Josep Cuní, director d’Els Matins de TV3; Lluís Foix, analista polític del diari La Vanguardia; Ramon Font, president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC); Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Lourdes Ballarín, corresponsal a Lleida de TVE; la periodista Margarida Baró; el president a la demarcació de Lleida del CPC, Josep Lluís Cadena, i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme.