Òmnium Cultural ha obert la convocatòria de la tercera edició del seu Premi de Comunicació. El guardó reconeix els esforços dels mitjans per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres i projectar la cultura dels Països Catalans.

Les candidatures es poden presentar fins al 16 de novembre, i el guardó (que no té dotació econòmica) es lliurarà al desembre a Tarragona durant la Nit de Santa Llúcia.

Es prendran en consideració els treballs i productes comunicatius en català fets públics en premsa, ràdio, televisió, internet o qualsevol altre suport d’àmplia repercussió social entre l’1 de novembre del 2011 i el 31 d’octubre del 2012. També es tindran en compte persones, equips professionals o empreses.

En la primera edició es va premiar ex aequo a VilaWeb, pel seu “paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys”, i a M. Dolors Genovès i la direcció de TV3, per la realització i la difusió del documental Adéu, Espanya?, mentre que l’any passat Òmnium va distingir el Club Super3 pel seu 20è aniversari.