La setmana passada, la direcció de Radiotelevisió Valenciana va decidir sancionar amb un o dos mesos sense sou i ocupació els 48 treballadors que el passat 16 de juliol van ocupar en directe el plató dels informatius de Canal 9 per protestar contra l’ERO que acabaven d’anunciar.

En el comunicat enviat a alguns dels afectats, l’empresa assegura que els treballadors “van procedir a pronunciar una sèrie de discursos que podrien ser considerats ofensius cap a la direcció de l’empresa i el Govern valencià”.

La Unió de Periodistes Valencians (UPV) ha censurat que es consideri un “agreujant” fer crítiques a l’Executiu de Fabra per sancionar els treballadors. Segons l’organització, aquesta valoració “no està dins d’un criteri professional que es puga aplicar a un expedient laboral”.

Assetjament i persecució laboral

La UPV considera que tot plegat és “una mostra més de la improvisació amb l’ha que s’ha fet l’ERO”, i assegura que l’únic que pretén la direcció de RTVV amb esta afirmació és “continuar amb l’assetjament i persecució laboral que estan patint els membres del comitè d’empresa”.

Per a l’organització, les crítiques al Consell i a la direcció de l’ens “entren dins de l’exercici democràtic de la llibertat d’expressió i no es poden emprar per agreujar la sanció”. A més, acusa a l’empresa de voler deixar els treballadors sense la majoria de representants sindicals durant l’execució de l’expedient d’ocupació.

Per tot plegat, la Unió de Periodistes Valencians exigeix que es retirin les sancions als 48 treballadors.