El passat divendres, 8 al dia va suspendre el debat electoral que tenia programat després que PP, CiU i ERC comuniquessin la seva absència la mateixa tarda. Aquest dilluns, Josep Cuní va acusar els tres partits de voler controlar com seria el programa en una trobada prèvia, cosa que va qualificar d’inacceptable per a una cadena privada.

Segons va explicar el periodista, tots els partits havien acceptat la invitació per al debat de les eleccions al Parlament Europeu, però, el 19 de maig, quan es van reunir tots els responsables de campanya per coordinar el debat de TV3 de l’endemà, el PP hauria proposat a la resta no assistir al de 8tv. Segons Cuní, CiU i ERC van acceptar de manera “sorprenent”, i va recordar que els populars ja havien rebutjat un cara a cara pel 20 de maig amb el candidat d’Esquerra.

Les tres formacions van proposar enregistrar el debat, ja que l’hora d’emissió coincidia amb el tancament de la campanya. Això, segons el director de 8 al dia, era “inviable” per dues raons, i així ho havien comunicat: la “impossibilitat tècnica” d’ocupació de platós per ser una televisió “modesta”, i també perquè no els va semblar “en cap moment adequat” fer un debat electoral on no es podia tenir present el que havia passat als mítings finals.

Per a Josep Cuní, el veritable motiu de la negativa és que els tres partits sentien que no podien exercir el “control previ” de com havia de ser el debat. “Una exigència que la llibertat d’una televisió privada sempre ha entès que no havia d’acceptar, que no podia acceptar, com bé saben els companys de la televisió pública, sotmesos com estan a l’absurd d’uns blocs electorals periodísticament inacceptables”, afegia.