El comitè d’empresa de TV3 i totes les seccions sindicals que en formen part han fet una “petició urgent” al president de la CCMA, Brauli Duart, perquè s’aturi el procés legal contra el treballador acusat d’un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets empresarials, per a qui es demanen set anys de presó.

“Ens sembla innecessari, injust i de conseqüències irreparables per al nostre company continuar amb accions legals que no resoldran res i reobriran les ferides dels anys passats”, assenyala el comitè en un comunicat.

Els fets es remunten a l’agost de 2012, quan alguns treballadors van rebre un correu des de l’adreça de Brauli Duart amb un document que contenia dades laborals i salarials de tota la plantilla, i que incloïa el càlcul detallat del que costaria el seu acomiadament amb data de 31 de desembre del 2012 (quan finalitzaven els convenis laborals i l’acord amb l’anterior direcció per evitar acomiadaments). Les úniques absències de l’informe eren els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, el director d’estratègia i marca, i els membres del consell de govern de la CCMA.

14 mesos després dels fets, l’octubre de 2013, la Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra va detenir com a presumpte responsable de la filtració un treballador de l’àrea de postproducció, que després de dos dies va ser posat en llibertat amb càrrecs acusat de descobriment i revelació de secrets empresarials.

En el seu moment, els representants dels treballadors van remarcar que, per una banda, la informació filtrada tenia dades que havien estat reclamades en nombroses ocasions i finalment s’havien fet públiques l’abril de 2013, i per l’altra, havia posat en alerta la plantilla per la possible execució d’un ERO, el qual finalment es va acabar produint un any després.