Durant els darrers dos dies, el comitè intercentres i la direcció de Prisa Radio han estat negociant mesures alternatives que reduïssin la despesa i evitessin l’ERO per a 200 treballadors que va proposar l’empresa. Però no hi ha hagut acord.

“Ens han demanat un acte de fe i no han accedit a oferir-nos cap garantia per escrit”, denuncien els representants sindicals sobre la seva petició perquè retiressin l’expedient de regulació a canvi de negociar de forma “més profunda” la possibilitat d’aplicar un ERO temporal i una rebaixa salarial.

A més, segons el comitè intercentres, l’empresa hauria condicionat la futura negociació a la retirada de la vaga convocada per al divendres 29 de juny. “És a dir, si anem a la vaga, no hi ha negociació i es reserven la potestat de presentar imminentment un ERO”, denuncien els sindicats, que ho consideren una “agressió”.

Per tot plegat, els representants dels treballadors han reafirmat el manteniment de l’aturada de 24 hores per al proper divendres.

Els comitès de Prisa es mobilitzen conjuntament

La setmana passada, els comitès d’empresa de les diferents empreses del grup (Prisa Brand Solutions, As, El País, Prisa Radio, Santillana, Asip, Prisa Revistas, Prisa TV, Pressprint, Ítaca i Cinco Días) van emetre un comunicat conjunt on recordaven les paraules del director d’organització, recursos i tecnologia de Prisa, Óscar López, a principis de març: “Per al Grup Prisa és important l’àmbit de les relacions laborals. Per això, i per preservar-lo, cal fomentar instruments de negociació. Abans d’imposar res, encara que sigui legal, és millor arribar a acords. El Grup obrarà de bona fe i s’arribaran a acords gràcies a la negociació”.

Per als representants sindicals, “no és obrar de bona fe” tancar d’un dia per l’altre Norprensa, la impremta de Lugo; ni acomiadar 31 treballadors més de Prisa Brand Solutions; ni anunciar un ERO per a més de 200 treballadors de la Cadena SER i rebaixes salarials d’un 10% per a la resta.

“No podem acceptar que donin lliçons editorialitzant contra les mesures desproporcionades del Govern i aplicar, amb entusiasme, la reforma laboral”, assenyalava el comunicat conjunt, on rebutjaven “enèrgicament” aquest “nou tsunami d’agressions als drets dels treballadors”.

Per mostrar la seva posició contrària a la política d’acomiadaments, tots els comitès del grup van convocar una concentració davant la seu de Prisa aquest dijous, a les 19 h. A més, van decidir participar “massiva i intensament” en la junta d’accionistes de dissabte.