El Jutjat de Primera Instància número 5 de Madrid ha desestimat íntegrament la demanda que Juan Luis Cebrián va presentar contra El Confidencial per les informacions sobre els papers de Panamà que esquitxaven l’expresident de Prisa, segons informa el mitjà. Cebrián reclamava una indemnització de 20.000 euros per una suposada intromissió al dret a l’honor, la intimitat i la pròpia imatge, que ha estat refusada.

La sentència considera que les informacions publicades eren veraces, i valora que provenien d’una investigació liderada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ) en què van intervenir més de 100 mitjans d’una vuitantena de països, el que dona una idea de “l’envergadura del treball i la seriositat de la labor”. A més, recorda que el resultat va obtenir “reconeixement internacional a través de diversos premis on es va valorar la solvència de la informació obtinguda”.

“El senyor Cebrián no ha aconseguit explicar per què si la informació era falsa, inveraç i insidiosa com sosté, no va demanar, de forma immediata, que El Confidencial procedís a la rectificació de l’article”, assenyala la magistrada.

La sentencia també indica que es tractava d’una informació d’interès general, doncs l’aleshores president de Prisa és un “personatge d’indubtable projecció pública”. A més, considera que els articles publicats no contenien “expressions vexatòries o insidioses ni expressions ofensives respecte al demandant”, de manera que “difícilment poden lesionar el seu honor”.

Tot i que les informacions sobre els papers de Panamà que esquitxaven Cebrián les van fer públiques tant El Confidencial com laSexta, l’expresident de Prisa només va demandar el digital, fet que durant el judici no va poder justificar.