El director econòmic financer de l’agència de notícies, Miguel Ángel Muñoz, ha reconegut davant els treballadors que preveu tancar aquest 2011 gairebé duplicant les pèrdues de l’any passat. En concret, calcula que aquest exercici Efe assolirà un resultat negatiu de 4,5 milion d’euros, quan el 2010 van ser 2,3 milions.

En una reunió la setmana passada amb els representants dels treballadors, tant Muñoz com el director de recursos humans, Manuel Segovia, van demanar la seva col·laboració per “redreçar” la situació econòmica, tot i que van rebutjar comptar amb les opinions del comitè intercentres i dels sindicats sobre l’organització de l’empresa i del treball, segons va denunciar CCOO.

Els sindicats en principi  no veuen amb mals ulls la intenció del PP d’integrar l’agència dins RTVE, ja que en algunes poblacions ja comparteixen instal·lacions. Això, segons els representants, trauria sentit al pla “estrella” de l’actual president d’Efe, Álex Grijelmo, de construir una nova seu.

Els treballadors també estan expectants a la predisposició del vicesecretari general de Comunicació del PP, Esteban González Pons, de dotar l’agència amb el reivindicat estatut.