El setmanari El 3 de Vuit va complir 40 anys per la Diada de Sant Jordi. Per commemorar l’efemèride, el darrer número de la capçalera és un especial que reportatges al voltant de l’aniversari i un monogràfic que repassa la seva evolució en aquestes quatre dècades.

El 3d8 ha aprofitat l’efemèride per renovar el disseny amb una nova maqueta pensada per fer un producte “més àgil i atractiu de llegir”, en paraules del seu director, Ricard Vinyals.

Acte amb l’ACPC

El passat divendres, El 3 de Vuit i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal van celebrar els respectius 40 anys amb un acte al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, en el marc de la celebració itinerant que l’entitat realitza arreu del país.

L’acte va comptar amb la presència del secretari general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Oriol Duran; l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, i el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, entre altres autoritats.

La jornada es va plantejar com un reconeixement a treballadors i col·laboradors del 3d8 que han fet possible arribar als 40 anys, i va comptar amb un agraïment especial a qui va estar al capdavant de la publicació durant 36 anys, Ricard Rafecas, i l’actual director des de l’estiu de 2020, Ricard Vinyals.

A banda dels parlaments institucionals, l’acte també va incloure una conferència de Ramon Besa, redactor en cap d’esports del diari El País.

Ricard Vinyals: “Les capçaleres de premsa comarcal sumen més lectors que qualsevol mitjà d’àmbit nacional”