El Govern ha decidit encarregar un dictamen al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre les informacions que vinculen determinades reivindicacions de la societat catalana, com ara la demanda de la consulta o de l’Estat propi, amb “moviments totalitaris”, i on en alguns casos es fa “apologia directa o indirecta de l’ús de la violència” davant de plantejaments democràtics.

Segons el conseller de la Presidència, Francesc Homs, l’objectiu és “combatre les mentides i difamacions on particularment es banalitza el feixisme i el totalitarisme” fent comparacions “del tot inacceptables i intolerables” en un sistema democràtic.

El també portaveu del Govern alerta que “aquesta tònica que fins fa poc era aïllada” darrerament “ha anat a més” en alguns mitjans. Davant d’aquest fet, apunta que l’Executiu “ha d’actuar amb serenitat i arguments i amb tota la rotunditat”.

Amb tot, Homs lamenta que el Govern espanyol, que és qui té competències en la matèria, no sigui “més exigent i menys tolerant” amb aquest tipus de discurs.