Al febrer, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya va obrir un expedient sancionador a El Punt Avui TV per un possible incompliment de la concessió per emetre en cadena tota la programació a les demarcacions de Barcelona i Sabadell (les dues analitzades per l’ens regulador de les set que va arrendar a Canal Català), quan la normativa limita aquestes emissions al 25%.

Abans d’arribar a resoldre’s, però, l’expedient es va arxivar en el darrer ple del CAC perquè, durant el procés, es va modificar el concepte de producció pròpia en la normativa audiovisual catalana. Un canvi aprovat pel Parlament el 4 de març a través de la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives que acompanyava la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015.

En concret, ara l’apartat c) de l’article 1 de la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya defineix la producció pròpia de la següent manera: “Tots els continguts audiovisuals en què la iniciativa i la responsabilitat de l’enregistrament, o bé la propietat o els drets d’explotació, corresponen al prestador de serveis de comunicació audiovisual que els difon de manera exclusiva o conjuntament amb altres prestadors de serveis de comunicació audiovisual. En cap cas, aquesta difusió conjunta no es considera emissió en cadena”.

Anteriorment, el concepte de producció pròpia es limitava a “tots els continguts audiovisuals en què la iniciativa i la responsabilitat de l’enregistrament, o bé la propietat o els drets d’explotació, corresponen al prestador de serveis de comunicació audiovisual que els difon”.

Com ja va passar amb l’arrendament de les llicències de Canal Català per part d’El Punt Avui, l’arxivament de l’expedient sancionador s’ha acordat gràcies al vot del qualitat del president del CAC, ja que hi havia hagut un empat a tres entre els vots favorables i els contraris.

Tant la resolució de l’ens regulador com els vots particulars dels tres consellers contraris encara no s’han fet públics per estar en procés de notificació, segons han explicat fonts del Consell de l’Audiovisual a Comunicació 21.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram