El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha demanat als mitjans que cobreixien informativament el judici sobre els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils que tinguin cura amb les imatges d’arxiu que emeten. En aquesta línia, recorda a professionals i mitjans que tenen a la seva disposició les Recomanacions sobre la cobertura informativa d’actes terroristes elaborades conjuntament amb el Col·legi de Periodistes.

El document assenyala que convé evitar l’espectacularització del llenguatge audiovisual, així com la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, i proposa abstenir-se de difondre imatges de cossos de víctimes mortals si se les pot reconèixer o si la cruesa és excessiva. Aquest últim aspecte, a judici dels responsables editorials del mitjà i en funció també de si aporten o no elements informatius rellevants.

Així mateix, les Recomanacions indiquen que el nivell de duresa de les imatges que s’emetin ha d’estar justificat editorialment, i que sempre cal advertir prèviament de la naturalesa violenta de les imatges a les persones teleespectadores.