El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, a través del programa eduCAC, formarà en responsabilitat digital i bon ús de les pantalles al professorat d’educació infantil i de primària, així com als futurs llicenciats.

Els cursos es realitzaran durant tot l’any, tenen format telemàtic, es basen en els recursos pedagògics i didàctics que ofereix l’eduCAC, i són impartits pels seus professionals.

La formació es durà a terme conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona i la Universitat de Barcelona. Amb el primer s’ofereix a tots els centres de recursos pedagògics de Catalunya un curs de formació per a professorat d’educació infantil i primària. En aquest cas es tracta d’una única sessió que es farà el 28 de gener. En el curs es presentaran els recursos didàctics de la unitat del programa eduCAC El mòbil, jo i els altres i de l’itinerari sobre identitat digital, per tal de treballar una actitud crítica i responsable en l’ús de les TIC a educació primària.

Per la seva part, la Universitat de Barcelona organitza cursos de formació per a futurs docents de primària per aprofundir en les competències en l’àmbit digital. La primera sessió es va fer el 15 de gener i està prevista una segona sessió el 26 de maig. També es preveu dur a terme aquesta formació a les facultats d’educació de les diverses universitats catalanes.

El Consell de l’Audiovisual va posar en marxa el programa eduCAC de manera regular el curs 2018-2019, amb l’objectiu de fomentar l’educació mediàtica i un bon ús de les xarxes socials, i també per lluitar contra la desinformació.