Foto: CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el regulador audiovisual de la República de Corea, la Korea Communications Standards Commission, s’han reunit aquest dijous a Barcelona per intercanviar experiències i coneixements sobre la regulació dels serveis audiovisuals, en especial sobre la protecció dels menors d’edat i la lluita contra la desinformació.

La delegació catalana estava encapçalada pel president del CAC, Xevi Xirgo; la reunió de treball ha estat comandada per la vicepresidenta Rosa Maria Molló, que ha estat acompanyada pel conseller Miquel Miralles i per personal tècnic. La delegació coreana incloïa dos membres de la KCSC, Kim Woo-Seog i Ok Si-Chan, i altres responsables del regulador.

En la reunió s’ha analitzat l’augment del consum dels serveis audiovisuals a petició, les mesures per lluitar contra el discurs d’odi i contra la desinformació, i les iniciatives per apropar els reguladors a la ciutadania. També s’ha estudiat com aprofundir en el desplegament del memoràndum d’entesa que tots dos reguladors van signar el 2016.

L’objectiu del conveni és establir mecanismes de cooperació per tal d’augmentar la protecció de les persones usuàries, amb una atenció especial als menors d’edat, davant els continguts nocius en els mitjans audiovisuals, molt especialment als nous serveis audiovisuals i internet. Aquest darrer aspecte, el control de continguts d’internet, és un camp on l’autoritat coreana té una llarga experiència, subratlla el CAC.

Entre les mesures ja desplegades pel conveni hi ha hagut una estada d’analistes de continguts de la KCSC a la seu del regulador català per intercanviar mètodes i experiències de treball, així com intercanvis d’informació.