El Consell de l’Audiovisual de Catalunya vol donar un nou impuls a la Plataforma d’Autoritats Audiovisuals de la Península Ibèrica, creada a Lisboa el 2008, i actualment integrada pel mateix CAC, el Consell Audiovisual d’Andalusia (CAA) i l’Entitat Reguladora per a la Comunicació Social portuguesa (ERC).

El passat divendres, els presidents dels tres organismes, Roger Loppacher, Emelina Fernández i Carlos Magno, respectivament, es van reunir a Barcelona aprofitant una reunió d’un grup de treball sobre gènere de la Xarxa d’Autoritats de Regulació Mediterrànies (RIRM), a la qual pertanyen els tres. En la trobada, van acordar donar un nou impuls a la plataforma i convidar a formar-ne part a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, l’ens regulador a l’Estat.

La plataforma ibèrica és un marc de col·laboració i d’intercanvi d’experiències i fins ha treballat en impulsar l’anàlisi de pluralismes al marge del polític, com el religiós, l’ètnic, el lingüístic i el territorial. També ha analitzat la regulació dels serveis de comunicació emergents, en particular la televisió connectada.