A partir de dilluns 7 de febrer, el canal 33 inicia una nova etapa que inclou una renovació de la seva imatge i l’estrena de diversos continguts. La nova oferta del canal cultural de Televisió de Catalunya s’estructura en quatre blocs: Producció pròpia; Documentals; Teatre i cinema, i Produccions alienes.

El gruix del bloc de Producció pròpia està format per algunes de les propostes escollides en la tercera crida de projectes audiovisuals innovadors per al 33 convocada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

El mateix dilluns 7 a la nit, el 33 estrenarà Anticossos, una sèrie creada per Goodmoment que barreja el documental i la dansa, adaptant en una representació dramàtica històries socials i d’àmbit universal.

Dimarts serà el torn de La pell dels murs, una proposta d’Un Capricho de Producciones, sèrie documental sobre art urbà que mostra el procés de creació de grans obres murals en diferents punts del país.

Una altra novetat arribarà dijous 10 amb El local, de Teidees Audiovisuals, que es presenta com un experiment en què diverses parelles d’artistes o grups de música d’estils i generacions diferents es troben en un estudi de gravació per tocar plegades.

A banda d’aquestes estrenes imminents, més endavant arribaran Històries gegants, d’E2S Contents, centrada en les persones que fan viure el món de la imatgeria popular; El retorn de les lluernes, de Life&Pictures, que mostra la literatura des del punt de vista de joves lectors (propostes també sorgides de la crida de la CCMA i l’ICEC), i Un passeig pels museus, que ofereix una visita singular a diferents museus de Catalunya.

A més, en l’apartat de Producció pròpia es continuaran emetent programes com Quan arribin els marcians, Tot el temps del món, En companyia i Quèquicom.

El bloc de Documentals està format per dos espais veterans: 60 minuts, amb una selecció dels millors treballs d’actualitat internacional, i El documental.

Pel que fa al de Teatre i cinema, el 7 de febrer s’estrenarà l’espai Cicle de teatre TNC, que els dissabtes emetrà una obra del Teatre Nacional de Catalunya fruit de l’acord de coproducció amb la CCMA.

El cicle serà rellevat al voltant de Setmana Santa per Estrenes de cinema català, amb l’emissió de produccions amb participació catalana que han recorregut diversos festivals.

En aquest apartat es mantenen els espais Curtcircuit 33, dedicat als curtmetratges, i Curtcircuit taller, a les creacions de les escoles de cinema i de cineastes independents catalans.

El darrer bloc de la nova programació del 33, el de Produccions alienes, compta amb les estrenes de la docusèrie La veritat sobre la dictadura de Franco i de Rituals, sobre tradicions ancestrals dels humans, així com el programa Grans àpats i la sèrie de documentals Viatges insòlits (aquesta es va començar a emetre el 30 de gener).

Nova imatge

El logotip del 33 es manté, però se n’actualitza la imatge gràfica i els molinets. De cara a una segona, el canal ha endegat una iniciativa col·laborativa amb les escoles relacionades amb l’ensenyament de l’expressió artística (animacions gràfiques, música, teatre, circ, pintura…) perquè els alumnes col·laborin amb la renovació de la imatge del 33 amb el disseny de diverses ràfegues. A partir del segon semestre les creacions es podran incloure en les emissions.