Núria Ramon, Violant Cervera, Germà Capdevila i Helena Solà.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el president de l’APPEC Editors de Revistes Digitals, Germà Capdevila, han segellat un conveni per fomentar la lectura del català entre la gent jove. L’acord permetrà que els gairebé 530.000 titulars del Carnet Jove (amb edats entre els 12 i els 30 anys) puguin subscriure’s amb un 20% de descompte a les versions digitals de les revistes i els diaris que l’APPEC comercialitza a través de l’iQuiosc.cat. El conveni té una vigència de quatre anys prorrogables.

L’acord es va presentar el passat divendres. En l’acte, Violant Cervera Va destacar que aquesta “és una aposta per fomentar la lectura en català entre la gent jove”, en un moment en què el Govern i la societat civil estan endegant diferents iniciatives per tornar a potenciar l’ús social de la llengua”.

Campanya per fomentar la lectura de mitjans

La consellera va destacar que al setembre s’engegarà una campanya de comunicació per fomentar la lectura de revistes i premsa en llengua catalana. A més, el conveni “suposa també una aposta per oferir a la gent jove l’accés a informació veraç, contrastada i de qualitat, en un moment en que les notícies falses proliferen i s’estenen ràpidament”, segons va remarcar Cervera.

“Facilitar l’accés a les revistes i premsa en català als joves és clau per fer créixer l’hàbit lector en la nostra llengua i enfortir el seu vincle amb les revistes i la premsa del país”, va apuntar Germà Capdevila. “Tenim un ric ecosistema de revistes en català amb temàtiques molt diverses on segur que trobaran la seva capçalera en català de referència i moltes d’altres que encara no coneixen”, va reblar el reelegit president de l’APPEC.

En la presentació del conveni també van assistir la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i la directora de l’APPEC, Helena Solà.