El periodista Germà Capdevila, editor de les revistes Esguard i Sentits ha estat elegit de nou president de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals, càrrec al qual va accedir el desembre de 2016 i reescollit el 2018.

La junta ha estat reelegida per unanimitat per un nou mandat de quatre anys. Completen la directiva el vicepresident Antonio Medina (Sàpiens, Cuina, Descobrir, El Món d’Ahir, Arrels); la secretària Montserrat Tudela (Auriga) i els vocals Vicent Llorca (Zirkòlika), Laura Pons (Món Empresarial, Món Docent, Guia de l’Ensenyament), Vicenç Relats (Vallesos), Joan Salicrú (Valors), Núria Valls (Cavall Fort, El Tatano) i Eduard Voltas (Time Out).

En l’assemblea de l’APPEC, celebrada dimecres al Club d’Amics de la Unesco de Barcelona, els editors van remarcar el paper de l’associació en la promoció del català i van expressar la necessitat de defensar que les publicacions en català tinguin presència en el màxim d’espais possibles. A més, van coincidir en la necessitat de remar junts per comptar amb una forta xarxa de distribució i d’enviaments de les publicacions, segons explica l’APPEC.

En la seva intervenció, Germà Capdevila va destacar la tasca de l’associació en la defensa de la presència de les publicacions en català “en espais que li són naturals, però que no són respectats, com ara les biblioteques”. El president també va ressaltar que “canviar una dinàmica negativa de retrocés del català en benefici del castellà serà una de les lluites principals de l’associació en els temps a venir”.