El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya organitzen dilluns 12 de desembre la sisena i darrera sessió del cicle Els reptes ètics del periodisme, que commemora el 30è aniversari del Codi Deontològic i el 25è del CIC. L’acte tindrà lloc a les 18 h a la seu central del CPC.

En la sessió es projectarà el documental L’origen del Codi, produït pel Consell de la Informació per tal de preservar la memòria dels anys en què el periodisme català va obrir camins en el camp de la deontologia professional. El documental es presenta també com un homenatge a la generació de periodistes que, després de la dictadura, va impulsar un exercici ètic de l’ofici al servei de la democràcia i els drets humans.
L’acte de clausura també pretén constituir una mirada al present i cap al futur, i per això es projectaran les reflexions dels més de 30 periodistes que han participat en les cinc primeres sessions del cicle.

La darrera sessió inclou la taula rodona El Codi Deontològic, més necessari que mai, amb els periodistes Salvador Alsius, Llúcia Oliva i Roger Jiménez. La taula comptarà amb una fila zero amb familiars de periodistes que van tenir un paper clau i ja no hi són, representants de les institucions, i professionals i membres de la societat civil que es van implicar en el procés de fundació del CIC.