El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha decidit donar empara a COMRàdio en la defensa d’un espai comunicatiu públic, acceptant d’aquesta manera la petició llançada per l’emissora arran de la demanda de tancament llançada per l’Associació Catalana de Ràdio (ACR). Com ja va manifestar el passat divendres el seu degà, Josep Maria Martí, el Col·legi “no pot estar mai d’acord amb qualsevol mesura que suposi la supressió d’un mitjà de comunicació”.

En un comunicat, el CPC manifesta el seu respecte per les decisions judicials sobre el repartiment de l’espai radiofònic, però creu hi ha un espai per a la comunicació local, i en aquest sentit recorda que la normativa preveu que aquest pugui ser cobert per un servei públic.

Amb tot, el Col·legi reitera les paraules que Martí, també vicepresident de la patronal de les privades, va dir divendres: “Qui ha de dir si es fa o no es fa aquest servei són les administracions públiques que impulsen els mitjans locals, i mai una organització privada pot dir si es compleix o no aquesta funció”.