L’assamblea general extraordinària del Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrada dilluns va aprovar la venda d’un dels immobles propietat de l’entitat, situat a l’edifici de Rambla Catalunya on hi ha la seu central a Barcelona. La mesura s’ha pres per intentar evitar el tancament del CPC i garantir-ne la viabilitat.

Amb la venda d’aquest pis situat al número 10 de Rambla Catalunya (el 2n 4a), el qual no acull activitat del Col·legi, es pretén eixugar el mig milió d’euros de deute que preveu sumar aquest any, a causa de l’aturada de les activitats i, sobretot, el tancament de bona part dels quioscs que té en concessió.

Aquest no és el primer cop que el Col·legi de Periodistes ven un dels seus immobles per tal de superar a circumstàncies econòmiques adverses.

En paral·lel, el CPC manté reunions amb les administracions per trobar vies de finançament alternatives i no dependre tant de la facturació dels quioscos que té al centre de Barcelona, que amb la disminució del turisme han vist com els ingressos s’han reduït de manera important.