El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha reclamat al Govern espanyol que la professió tingui epígrafs propis de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE).

El degà del CPC, Joan Maria Morros, i la vicedegana, Núria de José, es van reunir la setmana passada amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui van informar de la necessitat de modificar alguns aspectes fiscals per afavorir l’activitat de periodistes i comunicadors.

El Col·legi remarca que el fet de no tenir IAE específic i haver de recórrer al d’altres professions dificulta l’accés a ajuts, subvencions o licitacions, entre d’altres. Pel que fa al CNAE, que s’ha vinculat als ajuts dels expedients de regulació temporal d’ocupació, assenyala que molts professionals s’han vist perjudicats els darrers mesos al no disposar d’una correcta classificació de l’activitat.

En la trobada, Morros i De José també van comentar altres aspectes impositius i fiscals, com l’IVA que han d’abonar els autònoms. En aquest sentit, l’entitat demana un aclariment de la llei i unificar criteris perquè professionals i empreses de la comunicació i el periodisme puguin desgravar-se correctament les despeses associades a les seves activitats.

Segons assenyala el Col·legi de Periodistes, Cunillera es va comprometre a traslladar les seves demandes als ministeris corresponents, el d’Hisenda i el d’Afers Econòmics i Transformació Digital.

La trobada s’emmarca en una acció conjunta impulsada també a través de la Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes, de la qual forma part, i que ha presentat als dos ministeris la revisió i modificació de l’IAE i el CNAE per donar cobertura a l’activitat dels professionals del periodisme i la comunicació.