Els representants dels treballadors de Catalunya Ràdio consideren “negativa” la sortida d’iCat fm del dial perquè el grup perd una freqüència –“i, per tant, presència a l’antena i força mediàtica”– i perquè es renuncia a “un potencial d’oients” acostumats a escoltar la ràdio a les ones hertzianes.

A més, el comitè d’empresa assegura que la decisió ha estat “precipitada”, ja que, al seu parer, “hauria necessitat un període més ampli de transició on es pogués explicar als oients el nou canal o, si més no, engegar el nou projecte de manera més immediata, sense esperar al gener”, quan en teoria es posa en marxa el nou web d’iCat fm.

Tot i que la direcció de Catalunya Ràdio s’hauria compromès a què la sortida del dial no suposi cap acomiadament, el comitè igualment tem que la mesura pugui “posar en perill” alguns llocs de treball.

Afavorir l’empresa privada

“Deixar la FM suposarà, una vegada més, debilitar el servei públic per beneficiar l’empresa privada, que serà l’encarregada de rebre, gairebé amb seguretat, la freqüència que ara abandonem. Malauradament, la història no és nova a Catalunya Ràdio, ja es va viure ara fa uns quants anys amb RAC 105”, han etzibat els sindicats en un comunicat.

“És cert que vivim en un context econòmic difícil, però quin preu s’ha de pagar per tenir un altaveu de la cultura i la música del país?”, es pregunta el comitè, que subratlla la feina de servei públic que ha fet l’emissora durant tots aquests anys. “En un moment en què el govern defensa tenir estructura d’Estat, és quan més toca defensar la nostra cultura i reforçar els mitjans que la promouen com iCat o el 33”, assenyalen els representants dels treballadors.

Direccions “incapaces”

El comitè d’empresa també aprofita l’avinentesa per criticar les direccions que han passat pel grup d’emissores de Catalunya Ràdio els darrers anys, a les quals acusa d’haver estat “incapaces de fer les inversions d’esforç i diners que mereixia una emissora cultural com iCat fm”. En aquest sentit, afirma que la sortida de les ones “també és culpa de qui no s’ha involucrat prou en el projecte”.

Finalment, els sindicats exigeixen a l’actual direcció del grup que compleixi amb el “compromís” adquirit amb els treballadors de tirar endavant un nou projecte. “En els pròxims mesos ens ha de demostrar que lluita pel futur d’iCatfm.cat i, sobretot, que creu en un servei públic de qualitat com el que tenim ara: amb una programació i uns continguts culturals que no es poden perdre”, ha avisat el comitè d’empresa.