Els membres del Comitè d’Informatius de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha lamentat la decisió de TVE de prescindir d’Asunción Gómez-Bueno com a representant de la televisió pública en l’organisme, on exercia la presidència des de 2011, i l’insta a “reconsiderar” la mesura i deixar que la periodista finalitzi el seu mandat, que expirava al novembre.

En un comunicat, asseguren que la decisió “perjudica” tant el treball del comitè com “l’esperit de solidaritat” dins la UER. A més, l’organisme insta el director de general de la UER a tractar la qüestió “urgentment amb el director de TVE.

“Hem treballat molt estretament amb l’Asun durant més de dues dècades. En cada càrrec que ha ocupat ha mostrat la major professionalitat, integritat i compromís”, destaquen sobre la seva companya.

TVE argumenta “pèrdua de confiança” en la periodista

Per la seva part, la direcció dels serveis informatius de la cadena assegura que no renuncia a cap lloc dins la UER, malgrat que amb el relleu d’Asunción Gómez-Bueno, perd la presidència de l’organisme, ja que el càrrec s’escull per votació dels seus membres. Sobre el fet de prescindir de la periodista que representa la cadena a la UER,  afirma que s’ha produït per una “pèrdua de confiança”, per la qual cosa va decidir buscar algú que reunís “el perfil idoni per al lloc”.

En concret, la direcció d’informatius assegura que Gómez-Bueno utilitzava en les seves relacions amb la UER un càrrec de directiva de RTVE que no tenia ni existeix, la de Head of International Partnership, que segons la periodista havia estat un malentès. A  més, explica que, al desembre, se li va notificar la seva incorporació al departament d’intercanvis d’Eurovisió, ja que el càrrec dins la UER no requereix dedicació exclusiva i es pot compaginar, i que Gómez-Bueno va trigar gairebé un mes en fer-ho “després de ser advertida pel retard injustificat”.

El Consell d’Informatius de TVE, però, entén que la decisió s’ha pres per “motius ideològics”, emmarcada en el “procés de purga” dins la cadena que l’organisme ha denunciat en més d’una ocasió. A més, el CdI considera “imperdonable” que TVE actuï contra la pròpia empresa, en referència al fet de renunciar a la presidència del Comitè d’informatius de la UER.