Asunción Gómez-Bueno no seguirà com a presidenta del Comitè d’Informatius de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), càrrec que exercia des de 2011 en representació de TVE. El motiu, segons explicava la periodista a Servimedia, és que no pertany a l’actual direcció de la cadena, que vol tenir dins la UER una persona “propera”. Així li ho van comunicar la directora de continguts informatius, Carmen Sastre, i el director de serveis informatius diaris, José Gilgado.

La mesura implica que TVE perdi la presidència, ja que la persona escollida per substituir-la no assumirà el càrrec, que s’ha d’escollir per votació dels membres del Comitè d’Informatius de la UER.

Gómez-Bueno, exdirectora del Canal 24 Horas amb Fran Llorente al capdavant dels serveis informatius, va ser elegida el 2011 per davant de la candidata de la BBC, i el 2013 va ser reescollida per unanimitat. “No volen que continuï perquè no sóc propera a ells”, assenyala la periodista, que es va incorporar a la televisió pública el 1990.

Malgrat l’anterior director d’informatius, Julio Somoano, quan va arribar al càrrec va rellevar Gómez-Bueno de la direcció del Canal 24 Horas, va mantenir-la com a representant de la cadena a la UER per la seva reconeguda tasca a nivell europeu. La nova cúpula directiva, però, prefereix renunciar a la presidència abans que tenir-hi algú que no és afí. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram