L’acord d’Esquerra, Junts per Catalunya i PSC per renovar el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual no ha agradat al comitè d’empresa de TV3, que l’ha qualifificat de “decebedor”, perquè “s’ha perdut l’oportunitat de despartiditzar la direcció dels mitjans públics”.

Els representants de la plantilla argumenten que els set consellers i conselleres proposats en el pacte “provenen majoritàriament de la política i tenen una marcada identificació amb els partits que els han designat. Això pot reproduir el bloqueig de funcionament de les empreses de la CCMA sotmeses als interessos externs dels partits”, adverteixen.

Per al comitè d’empresa de TV3, el que necessita la Corporació és “un equip de direcció que treballi conjuntament per potenciar les capacitats de la producció i el servei públic dels mitjans i aconseguir un finançament estable que ho permeti”.

En un comunicat, el comitè emplaça la futura cúpula de la CCMA a una reunió per reclamar “l’aprovació urgent del contracte programa amb pressupost plurianual suficient i el compromís inequívoc amb el manteniment i la promoció de la producció interna i de la plantilla que la fa possible”, a més de “reafirmar el compromís dels treballadors amb el servei públic i la producció de qualitat”.

ERC, JxCat i PSC acorden renovar la CCMA i el CAC amb Rosa Romà i Xevi Xirgo com a presidents