El comitè d’empresa de TV3 ha reclamat de nou que s’apliqui la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, aprovada per unanimitat fa vuit mesos i en vigor des d’en fa set.

“La renovació d’aquest consell, pendent des de fa anys, és responsabilitat exclusiva del Parlament i dels grups parlamentaris que la bloquegen. És urgent aplicar la nova Llei de la CCMA i avançar cap al futur amb plans de renovació de plantilla que garanteixin la producció i l’adaptació tecnològica i amb un contracte programa que doni estabilitat al pressupost en un context de davallada continuada dels ingressos publicitaris”, assenyala en un comunicat.

“La renovació del consell de govern i de la direcció és una urgència, però la falta de voluntat dels partits del govern ho ajorna com a mínim fins després de les eleccions catalanes per raons de control polític”, lamenta.

El comitè afegeix que, mentre el temps passa, es van afegint “noves tribulacions” a les problemàtiques habituals, i cita la “utilització” governamental dels mitjans durant l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària, les “trifulgues” entre els partits del Govern que arriben a la programació, la polèmica pel documental de Sandro Rosell, o el “malestar creixen” del personal de l’àrea d’esports.

Els representants de la plantilla també diuen que la reincorporació d’Andreu Joan Martínez com a director d’estratègia i recursos humans “ha paralitzat qüestions estratègiques”, com ara el pla de renovació de plantilla.

Finalment, el comitè d’empresa de TV3 afirma que el consell de govern de la CCMA “hauria de plegar immediatament per la incapacitat de comprometre un finançament estable” per a l’ens públic.