El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha posat en marxa un procés de licitació per adjudicar la creació i la producció d’una peça documental d’homenatge als Premis Nacionals de Cultura 2020 per ser emesa per Televisió de Catalunya. El pressupost base de licitació és de 42.000 euros (sense IVA), i el termini per presentar ofertes finalitza el 13 de juliol.

En el marc de la remodelació dels Premis Nacionals de Cultura, el CoNCA considera fonamental la producció d’un documental per donar relleu a l’obra i la figura de les cinc persones i/o entitats guardonades. La peça s’emetrà la setmana prèvia a la celebració de l’acte de lliurament, previst per a finals de novembre o principis de desembre.

El servei es concreta en la conceptualització i realització d’una peça documental divulgativa, amb un sentit narratiu unitari, d’uns 35 minuts de durada, que inclogui capítols dedicats a cadascuna de les persones o entitats guardonades. Les peces també han de funcionar de manera independent, i s’han de fer adaptacions per a les xarxes socials.