La majoria del PP al Congrés dels Diputats va rebutjar aquest dimarts una proposició no de llei impulsada pels grups de la oposició on s’instava al Govern espanyol a revocar el tancament de RTVV i a garantir el seu manteniment com a televisió “pública, en valencià i de qualitat”. La proposta va registrar 151 vots a favor, 169 en contra i 2 abstencions (d’UPN i Foro Asturias). Els populars van argumentar el seu posicionament per no ingerir en les competències de l’Executiu valencià.

A banda, aquest mateix dimarts, el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va admetre a tràmit un recurs presentat pel PSPV contra el tancament de la radiotelevisió pública, i demana al Consell l’expedient administratiu que el va fer possible. A més, el TSJ estudia la petició socialista de suspendre el tancament de manera cautelar. Una resolució favorable suposaria la represa de les emissions.

Denúncia de la CGT per malversació

Per la seva part, la CGT ha presentat davant el Tribunal de Comptes una denúncia per exigir “responsabilitat comptable i per malversació de cabals públics” als gestors de RTVV i del Consell, per haver provocat un “forat” de 1.200 milions en els comptes de l’empresa.

El sindicat també denuncia la gestió del personal realitzada entre 1996 i 2013, la qual assegura es caracteritza per “l’enxufisme”, i que podria haver incorregut en “tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics”.