Els nous nomenaments del director d’informatius de TVE, Julio Somoano, no han agradat al Consell d’Informatius. Ni pels noms proposats ni per la manca d’explicacions donades. D’entrada, l’organisme ironitza assegurant que no entén els canvis dels editors si, tal com presumia Somoano, es complien els “requisits de qualitat i independència”. Si per contra responen a la pèrdua d’audiència dels Telediarios o a les crítiques que rebien, remarca que alguns dels nous responsables ja editaven o dirigien “alguns dels programes i projectes que han patit aquests avatars”.

A banda, el Consell considera “totalment injustificat” que en un moment de retallades salarials es proposi algú extern (Josefa Paredes) com a directora d’informatius a rtve.es, tasca que assegura podria realitzar algun dels professionals de la casa. L’organisme també critica que no s’hagi facilitat ni un mínim perfil biogràfic/professional de Paredes i d’altres nomenaments que no treballaven a TVE. En aquest sentit, subratlla que per a determinats llocs de responsabilitat “ha de ser exigible un coneixement profund del mitjà, que no sabem si posseeixen”.

Respecte al nomenament d’Enrique Muñoz i María Eizaguirre com a editors dels Telediarios del migdia i el vespre, respectivament, el Consell d’Informatius considera que “no són els adequats per complir amb l’imperatiu d’uns informatius plurals, independents i elaborats amb criteris professionals i no polítics”, ja que “ja van exercir aquesta tasca i es coneix la seva feina”.