El proper dimarts, a les 12.30 h, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) acull un acte de suport als nombrosos informadors segrestats a Síria, entre els quals els catalans Marc Marginedas i Ricard García Vilanova i l’andalús Javier Espinosa.

Amb el títol de Missió impossible a Síria?, l’acte comptarà amb la participació del fotoperiodista Samuel Aranda; Mònica Bernabé, corresponsal d’El Mundo a l’Afganistan; Marta López, redactora en cap de l’àrea internacional d’El Periódico; Xavier Mas de Xaxàs, periodista de La Vanguardia i membre de la junta de govern del Col·legi; Joan Roura, de l’àrea d’internacional de TV3, i Gervasio Sánchez, fotoperiodista especialitzat en conflictes armats.

Des del CPC es vol fer palesa de nou la preocupació per la situació dels professionals que pateixen abusos per exercir l’ofici. “La llibertat d’expressió és la nostra eina fonamental de treball i, quan els periodistes són silenciats, no són les úniques víctimes, sinó que també ho són totes les persones que es veuen privades del seu dret a la informació”, remarca el Col·legi.