El Govern de la Generalitat ha concedit una distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent al Diari de Barcelona per la nova etapa com a mitjà multiplataforma fet i concebut per estudiants, impulsada l’abril de 2020 per la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

El projecte ha estat guardonat “pel seu paper transformador en l’ensenyament i l’aplicació pràctica de la producció informativa amb l’objectiu de dotar d’un instrument i d’una estructura professional els estudiants, implicant-los en el procés de presa de decisions editorials del mitjà, fet que significa una immersió total en les dinàmiques d’un mitjà de comunicació professional”.

El lliurament del premi ha tingut lloc aquest dijous a la Universitat de Girona, en el marc de la inauguració oficial del curs universitari 2021-2022. Carles Pont, degà de la Facultat de Comunicació de la UPF, i Roger Cassany, professor del Departament de Comunicació i coordinador del Diari de Barcelona, han recollit el guardó de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

Les distincions Jaume Vicens Vives es van crear el 1996 per reconèixer la qualitat docent universitària. Els guardonats reben un premi dotat amb 20.000 euros cadascun que han de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.

Enguany també s’han atorgat distincions Jaume Vicens Vives a Anna Pagès Santacana (Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull), Josep Maria Terricabras Nogueras (Universitat de Girona), Maria Jesús Blanco Galindo (Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya), l’Observatori sobre la Didàctica de les Arts de la Universitat de Barcelona, i el projecte La simulació clínica en els estudis d’Infermeria i la transferència en el territori de la UdG.

Un projecte estratègic

“Aquest reconeixement suposa una injecció d’ànims perquè és un projecte estratègic, tant de la Facultat com de tota la Universitat, en què hem cregut molt”, afirma Pont. “Estem davant un repte important, sorgit d’una universitat pública, que planteja moltes incerteses. Amb el premi fem un pas més cap a la millora de la docència, la transferència del coneixement i la recerca”, afegeix.

Per a Roger Cassany, la distinció “és un reconeixement per als estudiants i els coordinadors que fan que pugui sortir cada dia. Ens dona més energia per continuar el camí de l’experimentació dins del periodisme de fonts i d’una manera de mirar el món”.

Per al coordinador del mitjà, aquest projecte no és només útil per a la UPF, sinó sobretot per als estudiants: “El Diari de Barcelona és una eina per a periodistes en formació, i aquest reconeixement reforça aquesta eina”, però sobretot “és un reflex de l’ambició, l’energia i la força que els estudiants tenen als 20 anys, que els coordinadors ens encarreguem de reconduir”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram