La 12a edició del Festival de Televisió de Vitòria-Gasteiz, que se celebra fins dissabte, ha fet públics els premis als programes i sèries més destacats de la temporada, que es lliuraran en la gala de clausura.

Enguany, el certamen ha guardonat el programa Late Motiv Park, del canal #0. “Andreu Buenafuente ha demostrat que és capaç d’emmotllar-se a qualsevol situació i treure endavant el seu espai amb la màxima dignitat sense renunciar a l’humor”, assenyala el veredicte. “Després de signar una notable edició ‘a casa’ adaptant-se al confinament obligat, va tornar a plató alterant el seu entorn i acampant-hi amb una caravana. La nova fase va reflectir el bon fer d’un equip a prova de pandèmies”, afegeix.

El FesTVal 2020 també ha premiat el programa de divulgació meteorològica i científica Aquí la Tierra de La 1, del qual es destaca que “ensenya, fa recordar i consciència l’audiència en el respecte a la natura, tradicions i oficis tendents a l’oblit”.

En aquesta edició el certamen ha distingit la plataforma de pagament Atresmedia Premium, llançada l’any passat, on el grup estrena continguts abans d’emetre’ls per antena. “Atresmedia va arriscar i va guanyar, convertint-se en la plataforma líder d’una televisió en obert i on més sèries espanyoles s’han emès aquest 2020”.

A més, el FesTVal també ha premiat la sèrie de ficció El último show, d’Aragón TV, i el programa Herri Txiki, infernu handi, d’ETB (la versió basca d’El foraster). Per altra banda, s’ha atorgat el Premi CIMA a la igualtat en TV a la sèrie Skam, de Movistar+; el Premi Dirige a Mariano Barroso (per la sèrie La línea invisible); l’EITB Saria al cineasta Galder Gaztelu-Urrutia (director de la pel·lícula El hoyo), i el Premi AISGE a l’actriu Elena Rivera (Cuéntame cómo pasó, Servir y proteger, La verdad, Inés del alma mía).