Vist el poc marge de maniobra que tenia per fer front a la retallada de 200 milions d’euros per aquest 2012, i les poques esperances que el Govern espanyol suavitzi la mesura, el consell d’administració de RTVE ha arribat a la conclusió que, si no s’emeten productes nous, no hi ha despesa.

Així que, en la reunió d’aquest dimecres es va decidir suspendre la tornada de les dues sèries de ficció de més èxit fins al 2013 (Águila roja, que va acabar la temporada la setmana passada, i Cuéntame cómo pasó, que l’acaba aquesta), però també de les encarregades de substituir-les fins la seva tornada (Isabel i Gran Reserva).

Amb tot, el consell d’administració s’ha donat de termini fins al març per canviar de parer, cosa que podria fer si el Govern suavitzés l’abast de la retallada, per exemple permetent que RTVE recuperés els 120 milions d’euros d’IVA que paga anualment.

De cara al 2013, sí es podria tornar a emetre producte nou, ja que hi hauria més marge de maniobra: per una banda, perquè encara queda temps, i per l’altra perquè no hi ha tants contractes compromesos, com per exemple enguany amb Jocs Olímpics, que suposen una despesa de 70 milions d’euros.

Aquest dimecres, el consell d’administració de RTVE també va aprovar, com ja havia previst, reduir l’estructura directiva un 10% i revisar a la baixa les remuneracions de directius, presentadors i tertulians. També es renegociarà amb els proveïdors el cost dels serveis.