La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va posar sobre la taula el parer de l’Executiu en el conflicte que mantenen les ràdios i la Lliga de Futbol Professional (LFP). Així, va assegurar que el Govern de Rajoy farà els canvis legals necessaris perquè les emissores puguin retransmetre partits des dels estadis sense pagar per fer-ho, però sí per la utilització de les instal·lacions.

És a dir, el que les ràdios van proposar a la patronal dels clubs i que aquesta va rebutjar. Sáenz de Santamaria es va posar a disposició d’ambdues parts per trobar el “punt d’equilibri”.

Abans de les eleccions, Rajoy havia titllat d’“atrocitat” el cànon que demana la LFP a les emissores. El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, també havia promès que solucionarien el problema un cop arribessin a la Moncloa, si feia falta mitjançant canvis legislatius per aclarir el problema d’interpretació de la normativa.

El dia després de guanyar les eleccions, l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC) va encarregar-se de recordar-los les seves promeses.