El Grup de Periodistes Ramon Barnils lamenta “les formes” del nomenament d’Eugeni Sallent com a nou director de TV3, les quals considera que “han demostrat que la nova Llei de la CCMA és paper mullat”. L’organització ho argumenta assenyalant que, “tal com s’ha evidenciat” en les notícies dels darrers 15 dies, el nomenament de Sallent “s’ha fet des de l’estricta clau política pactant la decisió entre CiU i PP, totalment al marge del consell de govern de la CCMA”.

Així, el Grup Barnils mostra la seva preocupació davant del fet que “el mateix partit que va impulsar la reforma de la Llei de la CCMA no se la creu”. A més, destaca que, si la principal llei audiovisual del país és “paper mullat”, aleshores tot l’espai català de comunicació “queda en una situació de clara indefensió”.

Finalment, l’organització lamenta que els fets “confirmin els pitjors temors i dubtes” sobre l’objectiu real de la reforma de normativa. “Si tot plegat només persegueix un més gran control polític i governamental de la CCMA, el pas enrere pot resultar irreversible perquè, com demostren tots els estudis acadèmics, el control polític del relat informatiu sempre acaba resultant un retrocés empresarial i social per al mitjà i un error estratègic per al govern o partit de torn”, assenyala el Grup Barnils en un comunicat.