El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) s’ha posicionat en contra de la clausura per part del PP de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), ja que considera que “coarta la llibertat d’informació dels mallorquins i suprimeix una eina bàsica per explicar què passa a l’illa amb mitjans públics propis”.

En un comunicat, assenyala que el tancament serà “un cop dur” per al sector audiovisual de les Illes i per a les productores que proveïen de continguts la ràdio i la televisió públiques. “Això és especialment incomprensible en un moment en què el PP assegura que rellançarà l’economia i davallarà l’atur”, recriminen en un comunicat.

A més, el Grup Barnils destaca que, amb l’arribada de la TDT, Televisió de Mallorca va recollir l’herència dels canals locals, que es van quedar sense espai televisiu. A més, recorda que, amb el cessament de l’activitat de l’ens, “també augmentaran les dificultats de les ràdios locals per mantenir una veu pròpia” amb el canvi a la ràdio digital terrestre.

“Creiem que Televisió de Mallorca i Ona Mallorca fan, amb independència informativa, un servei públic necessari molt important per a l’illa”, assegura el GPRB, que també recorda que la mesura deixarà al carrer 117 treballadors.

“El Grup Barnils considera cínic que el partit que es va gastar més de 100 milions d’euros en un velòdrom amb goteres i una pista que no es podia homologar (el conegut Palma Arena) tanqui ara Televisió de Mallorca en nom de l’austeritat”, assegura el comunicat. Així, recorda que el darrer Govern del PP va deixar IB3 amb un deute de gairebé 140 milions d’euros i que Ràdio i Televisió de Mallorca té un pressupost anual de deu milions d’euros.