El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha fixat per al proper 21 d’octubre, a les 9.30 h, el judici per l’expedient de regulació d’ocupació de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). En un principi, el judici s’havia de celebrar el 6 de novembre del 2012, quan la direcció encara no havia acomiadat cap treballador. Finalment, però, es va suspendre per unificar les diferents demandes dels sindicats i dirimir si la causa l’havia de jutjar el TSJ o l’Audiència Nacional. El passat juny, el Tribunal Suprem va establir que seria el primer.

L’ERO es va tancar a finals d’agost i es calcula que hi ha hagut 930 acomiadaments (en lloc dels 1.198 inicials), quedant l’empresa amb una plantilla de 680 treballadors, xifres aproximades, doncs la direcció encara no ha facilitat als sindicats la llista de persones afectades i no afectades per l’expedient.

En el darrer moment, RTVV va decidir desafectar definitivament de l’ERO 186 treballadors per evitar que la manca de personal tècnic posés en perill les emissions al setembre.