A principis de mes, RTVE va presentar una demanda contra Telecinco en què demanava mesures cautelars perquè la cadena de Mediaset no pogués emetre l’espai España pregunta. Belén responde, en considerar que havia copiat el format de Tengo una pregunta para usted.

Ara, el Jutjat Mercantil número 12 de Madrid ha acceptat la petició de la televisió pública i ha prohibit a Telecinco tornar a emetre un programa que “copiï” aquest format en qualsevol mitjà de comunicació, canal o pàgina web. A més tampoc podrà explotar l’espai protagonitzat per Belén Esteban el passat 3 de novembre ni que s’utilitzin fragments en altres espais de la cadena.

Fonts de Telecinco ja han indicat que recorreran l’acte del jutge argumentant que la mesura cautelar s’ha adoptat sense donar la possibilitat a la cadena de presentar al·legacions. “Confiem que es reverteixi aquesta decisió quan s’escoltin els nostres arguments, perquè és indefensable sostenir que la fórmula de preguntes i respostes pugui tenir propietari. El nostre programa, simplement, no té res que veure amb el de TVE”, van assenyalar aquest dilluns des de Telecinco.

L’acte del jutge assenyala que es “ens trobem davant d’un format gairebé idèntic, fàcilment recognoscible pel telespectador a qui es dirigeix, sense perjudici de què existeixin algunes diferències no essencials”.

El jutge assenyala que és fàcil deduir que els espectadors habituals coneixien el “prestigi i la fama” de Tengo una pregunta para usted, fet que segons el tribunal “provoca un efecte d’atracció pel mateix format presentat per Telecinco, però referit a un personatge diferent, habitual de la ‘premsa’ denominada ‘rosa’”.