La matinada d’aquest dijous, per sorpresa, Intereconomía TV ha deixat d’emetre a la TDT i a les operadores per cable. En el seu lloc hi apareix el text “Pròximament, nova programació”, sense més especificacions. Al migdia, més de deu hores després del tall, Intereconomía ha comunicat que “ha decidit suspendre” les emissions en obert en el marc de la “negociació” amb Vocento (principal accionista de Net TV, el múltiplex per on emetia) per “tornar als orígens”.

Amb tot, hi ha factors que apunten a què el senyal ha estat tallat a causa dels impagaments que arrossega el grup de Julio Ariza, que des de fa temps travessa una complicada situació econòmica: la desconnexió s’ha realitzat sense previ avís, no hi ha hagut un acomiadament dels telespectadors, i en el missatge que apareix en pantalla no hi ha cap referència ni escrita ni visual a Intereconomía.

En obert a País Valencià i Madrid

Ara, la cadena, que de moment continua emetent per internet, assegura que inicia una “conversió” per tenir un futur “sòlid i real”. Segons explica, aquest passarà per emetre en obert a Madrid i el País Valencià (on hi té llicències) i de pagament a través les diferents plataformes, malgrat no especifica a partir de quan.

Es tracta d’una “estratègia” que la televisió d’Ariza, davant el duopoli d’Atresmedia i Mediaset, creu “vital per a un futur estable i rendible que consolidi una audiència que a Intereconomía és, sobretot, de perfil socioeconòmic mitjà-alt i amb una fidelitat evident a un canal que respon a les seves necessitats de contingut, informació i opinió”.

Actualment, Intereconomía només emetia tres programes: La mañana de FedericoQueremos opinar, realitzats respectivament als estudis d’esRadio i Canal Català, i El gato al agua, que al gener es va recuperar amb treballadors contractats a través d’una ETT, i que ha estat el darrer espai que s’ha pogut veure en obert a la TDT.

Net TV es queda amb dos canals

Amb la sortida d’Intereconomía d’ara i la d’MTV de la setmana passada, Net TV queda només amb dos canals en funcionament: Disney Channel i Paramount Channel. Precisament, el múltiplex de Net TV hauria de desprendre’s de dues freqüències si finalment el Govern espanyol acaba eliminant nou canals de la TDT, tal com li reclama el Tribunal Suprem.

Cal recordar que, a principis de desembre, Intereconomía va filtrar un suposat acord amb el Real Madrid pel qual aquest adquiria el 25% de Net TV en mans del grup d’Ariza perquè la televisió del club blanc pogués emetre en obert per a tot l’Estat ocupant la freqüència de l’MTV. L’acord, però, encara no s’ha concretat, principalment per les incògnites sobre com quedarà el mapa de la TDT.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram