Un més i mig després de ser nomenat director d’El Mundo, Joaquín Manso ha renovat l’equip directiu de la capçalera amb aires de relleu generacional. “Som els fills d’aquella generació, dels qui van fundar aquest diari, els que el vam llegir, els que ara assumim la responsabilitat dels continguts”, va dir Manso quan es va dirigir a la redacció per primer cop com a director.

La missió del nou equip és fer “un nou diari que enganxi una nova generació de lectors”, en paraules del director. Per aconseguir-ho, ha volgut formar un equip on unir el relleu amb l’experiència periodística.

Vicente Ruiz, com a nou director adjunt d’El Mundo, serà el responsable d’estratègia i innovació del diari en aquesta etapa. El periodista va entrar com a becari al diari el 2000, i en els darrers vuit anys ha estat al capdavant de l’àrea digital. De Ruiz també depenen els departaments de vídeo, àudio i xarxes socials.

Per la seva part, Francisco Pascual assumeix com a adjunt al director l’àrea d’economia i empreses. El periodista ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera a El Mundo, on es va incorporar el 1998 a la delegació d’Alacant. En els darrers vuit anys ha dirigit la secció d’Espanya.

Roberto Benito, des de 2014 cap de secció en l’àrea política, és el nou subdirector d’informació, assumint la tasca de coordinar el treball de la redacció i els continguts que publiqui la capçalera en qualsevol format.

El terrassenc Juan Fornieles és el subdirector encarregat de supervisar l’àrea impresa del diari, els seus suplements (Crónica, LOC, Viajes, Zen, Metrópoli) i la revista Yo Dona, així com l’administració de la redacció.

En la nova etapa del diari, el fins ara cap d’opinió Jorge Bustos passa a ser subdirector editorial, mentre que Leyre Iglesias és la nova subdirectora d’opinió d’El Mundo.

Per la seva part, María González Manteca assumeix la subdirecció de disseny, i Sílvia Román la subdirecció d’internacional i la corresponsalia diplomàtica de la capçalera d’Unidad Editorial.

En l’equip directiu continuen Carlos Segovia com a subdirector i corresponsal econòmic; Esteban Urreiztieta, subdirector d’investigació, i Maite Rico, subdirectora a càrrec de la revista cultural La Lectura.

El nou organigrama directiu ha provocat altres moviments a la redacció. Ferran Boiza és el nou cap de l’àrea política d’El Mundo; Marcos Iriarte el nou redactor en cap d’economia; Guacimara Castrillo la cap de secció de xarxes socials, i Isabel Espiño la cap de secció de l’edició digital.