El portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, el 3cat24.cat, el passat dimecres, es rebatejarà amb el nom de 324.cat, tal com vam avançar. Doncs bé, la data escollida per al canvi de capçalera és l’11 de setembre, segons ha fet públic el portal aquest divendres.

Amb la muda de domini es vol “simplificar i donar més coherència a l’estructura corporativa de marques”. A més, coincidint amb el canvi, el 324.cat estrenarà una aplicació per a iPhone, iPad i Android, la qual oferirà un ampli resum dels continguts del web, i permetrà visualitzar i escoltar en directe les emissions del canal 3/24 i de Catalunya Informació.

Recreació del 1714 a Twitter

Amb motiu de la Diada, el 324.cat reviurà els fets del 1714 a través de Twitter: es realitzarà una recreació històrica que simularà què hauria passat si els protagonistes de la Diada haguessin tingut l’oportunitat d’utilitzar la xarxa de microblogging i quins missatges haurien enviat.

Així, amb el suport d’un grup d’especialistes encapçalats per l’historiador Dani Cortijo, s’han creat els perfils de 14 dels protagonistes principals, com Rafael Casanova, Antoni de Villarroel, el duc de Berwick i Felip V.

A partir de la matinada de 11 de setembre, aquests personatges aniran enviant piulades, alguns amb informació sobre la seva posició geogràfica associada a la xarxa social Foursquare, per explicar en directe tots els esdeveniments que van protagonitzar, seguint un guió i una seqüència històrica extremament rigorosos.