L’Ajuntament de Barcelona ha sotmès a informació pública el nou contracte programa de betevé per al període 2023-2026. El document es pot consultar fins al 20 de desembre per a la presentació d’al·legacions. El primer i únic contracte programa que ha tingut el mitjà de comunicació públic de la ciutat va vèncer el 2017.

El text és el full de ruta per als propers anys amb el qual es vol garantir la continuïtat de betevé. S’hi estableix un nou model centrat en una programació televisiva diària majoritàriament en directe amb l’objectiu d’incrementar l’audiència i, així, augmentar els ingressos publicitaris. També s’aposta per enriquir l’oferta digital i produir continguts multipantalla per al web, xarxes socials i plataformes d’intercanvi de vídeo.

El nou contracte programa aprofundeix en l’adaptació a les noves tecnologies de betevé i, entre d’altres, contempla l’automatització de platós per optimitzar recursos i guanyar en eficiència.

Increment pressupostari progressiu

El document preveu una aportació municipal per a les necessitats d’explotació del mitjà de 17.900.000 euros el 2023 (un 1,5% més que en l’actual exercici); de 18.258.000 euros el 2024; de 18.714.450 euros el 2025, i de 19.182.311,25 euros el 2026. També estableix una aportació cada any de 600.000 euros per a necessitats d’inversions.

La despesa de personal se situa en el 65% del pressupost. “Tot i que aquest percentatge continua sent elevat, la societat es compromet a mantenir-la com a referència màxima, sempre i quan no hi hagi noves sentències judicials que així o impedeixin”, s’assenyala en la memòria justificativa i econòmica.

El contracte programa estabilitza la plantilla de betevé en 226 persones i manté l’actual organigrama, i estableix increments salarials anuals del 2% per al període 2023-2026.

El document preveu un augment progressiu de la partida destinada a la contractació de continguts, que passaria de 2,3 milions d’euros el proper any a 3,2 milions el 2026.

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la setmana passada de manera inicial el contracte programa entre l’Ajuntament i Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal que gestiona betevé. Hi van votar a favor Barcelona en Comú, PSC, Esquerra, Junts per Catalunya i PP, mentre que Ciutadans i Valents es van abstenir.