Prisa ha comunicat aquest dimecres al periodista Antonio Caño el seu acomiadament fulminant després de 39 anys a El País, dels quals quatre com a director (2014-2018). Actualment, Caño era assessor digital del diari i publicava un article mensual a la secció d’opinió.

El periodista no s’ha pres bé la rescissió amb efecte immediat del seu contracte. En una carta, Antonio Caño assegura que es tracta d’un “acomiadament per raons ideològiques, il·legal i sense precedents en la història de Prisa”, i ha amenaçat amb emprendre accions legals.

Caño explica que la seva sortida arriba després de “diversos incidents” amb la direcció del diari pels continguts del seu article mensual. El darrer, Algunas lecciones para la izquierda, assenyala que no es va publicar a l’edició impresa per decisió del director d’El País, Javier Moreno. També acusa a l’anterior directora, Soledad Gallego-Díaz, d’impedir un altre article seu crític amb el Govern espanyol.

El periodista considera que els “problemes” que ha tingut els darrers tres anys al diari (és a dir, des de que va ser rellevat com a director per Gallego-Díaz) “estan derivats de la situació política espanyola i de l’opinió que, lliurement, com he fet sempre, exposo en els meus articles”.

Antonio Caño es va incorporar a El País el 1982, i abans de ser-ne el director va exercir de redactor en cap d’internacional, subdirector de l’edició dominical i responsable de la secció d’investigació i anàlisi. També va ser corresponsal a Mèxic i Centreamèrica, i a Washington, on va estar més de deu anys abans d’assumir la direcció del mitjà sense el suport de la redacció.