El proper 17 de febrer farà un any que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a tallar el senyal de TV3 a causa de les multes imposades per l’Executiu de Francisco Camps. Des d’aleshores, les llars valencianes no poden sintonitzar la cadena pública catalana.

Per recordar que tot continua igual i rememorar la resposta de la societat civil contra l’apagada, i per demanar la tornada de TV3 al territori, la plataforma Sense Senyal_Castelló i ACPV estan treballant en una sèrie d’activitats. Aquestes culminaran en una manifestació a Castelló el dissabte 18 de febrer.

En un comunicat, la plataforma i Acció Cultural lamenten que les “promeses” que apuntaven a un resolució del problema “no s’han substanciat”, motiu pel qual emplacen al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a fer “totes les gestions necessàries” perquè s’assoleixi una “solució transitòria” mentre s’inicia el procés que ha de dur el Parlament espanyol a debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres.

Acció Cultural i la plataforma Sense Senyal recorden a Fabra les seves paraules quan es va produir l’apagada de TV3: “Sembla mentida que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar”, va assegurar l’aleshores alcalde de Castelló.