‘Amor contra l’oblit’ de Pau de la Calle, guanyador del Premi Miravisions.

El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició dels treballs guardonats en la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, organitzat pel magazín digital La Mira per posar en valor la fotografía dins el marc periodístic. La mostra es pot visitar fins al 19 de febrer a l’aparador de l’entrada de l’equipament de la Generalitat.

Els premis es van lliurar al setembre a Juneda, en el marc de la tercera edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme que organitza el mitjà.

La mostra, que es va presentar a Juneda, està formada per les deu fotografies guanyadores de les dues categories proposades: professionals i estudiants, cadascuna amb cinc propostes de diferents fotoperiodistes dividides en tres premis i dos accèssits. Totes van acompanyades de codis QR que permeten veure el treball sencer.

En la inauguració de la mostra al Palau Robert, celebrada dimecres al vespre, van participar els guanyadors de cada categoria, Pau de la Calle i Marc Asensio, que van ser presentats per Jordi Borràs, cap de fotografia de La Mira.

En l’acte també van intervenir el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat, Oriol Duran; la directora general de Difusió, Eva Pomares, i Joan Camp, editor de La Mira. També hi van assistir Francesc Canosa, director del mitjà, Magda Gregori, cap de redacció i projectes.

Francesc Canosa, Pau de la Calle, Magda Gregori, Jordi Borràs, Oriol Duran, Joan Camp, Eva Pomares i Marc Asensio al Palau Robert.

Palmarès del Premi Miravisions 2022

En la categoria professional el primer premi del concurs va ser per a Pau de la Calle pel treball Amor contra l’oblit, publicat al diari Ara, el qual mostra la història de la Fina, l’àvia del fotoperiodista, que pateix Alzheimer.

El segon premi se’l va endur Joan Mateu Parra pel treball L’empresonament de Pablo Hasél, publicat a Associated Press, i el tercer ha estat també per a Pau de la Calle per Escriptors de trens, publicat a El Periódico de Catalunya.

En la categoria professional es van concedir una menció especial a Cèlia Atset, per la fotografia Margareta, publicada a l’Ara, i una altra a Adiva Koenigsberg, per Tinc dues mares, publicada a VilaWeb.

Pel que fa a la categoria per a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació dels Països Catalans, el primer premi es va atorgar a Marc Asensio (de la Universitat Autònoma de Barcelona) pel treball Conèixer-nos; el segon a Anna Lofi (Escola de Fotografia IEFC) per Trànsits, i el tercer a Laura Escartí (Espai d’Art Fotogràfic) per Dues vides.

En aquesta modalitat, les dues mencions especials van ser per a Anna Lofi pel treball Llàgrimes de sirena. La gota que vessa el mar, i Carla Sánchez (Escola Groc) per Solitud en temps de pandèmia.

Pau de la Calle guanya el Premi Miravisions de Fotoperiodisme 2022