El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció on es demana al Govern que garanteixi el “pressupost suficient” que permeti mantenir el sistema de mitjans públics catalans. La proposta, presentada per Esquerra, ha rebut 102 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP), 15 en contra (PP) i 7 abstencions (Ciutadans).

La moció aprovada també demana posar data a la modificació de les lleis de la CCMA i del CAC (ja reformades el febrer del 2012), per garantir-ne la pluralitat, desgovernamentalitzar els mitjans i posar el control d’aquests en mans del Parlament. Aquest punt va en la línia del que va exposar a mitjan març el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en compareixença a la cambra. La proposta ha estat aprovada per 84 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP), 33 en contra (PSC i PPC) i 7 abstencions (C’s).

Garantir la continuïtat de l’ACN

Un altre punt de la moció sol·licita que s’asseguri la cobertura de TV3 a les Terres de l’Ebre, el Pirineu i la Catalunya Nord, aprovat per 101 vots favorables (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) i 23 abstencions (PPC i C’s).

Finalment, el ple ha aprovat per unanimitat una esmena que demana garantir la continuïtat i la viabilitat de l’Agència Catalana de Notícies. Aquest punt insta el Govern que negociï amb els treballadors “prioritzant al màxim l’estalvi de despeses que no afectin directament la plantilla”.

El text de la moció, presentada per Esquerra, inclou una esmena de CiU i dues transaccions amb CiU i ICV-EUiA.