El ple del Parlament ha condemnat el segrest de Marc Marginedas, periodista d’El Periódico segrestat a Síria dl passat 4 de setembre, i ha demanat el seu “immediat” alliberament. Aquest dijous al migdia, el secretari tercer de la cambra, Josep Rull, ha llegit una declaració institucional signada per tots els grups on s’expressa la solidaritat amb familiars, amics i companys de Marginedas.

El text també dóna suport a totes les gestions que realitzi el Govern espanyol per fer possible l’alliberament del periodista “sa i estalvi tan aviat com sigui possible”. A més, la declaració demana al conjunt de la societat “unitat, prudència i col·laboració” amb les institucions i administracions amb l’objectiu de “facilitar la resolució del segrest”.

La lectura de la declaració l’han seguida des de les llotges, la germana del periodista, Cristina Marginedas, i altres familiars, així com el director d’El Periódico, Enric Hernàndez, i la cap d’internacional del diari, Marta López.

Des de que es va fer públic el seu segrest, cada dimecres hi ha concentracions davant la redacció d’El Periódico en suport al periodista i per demanar la seva posada en llibertat.

Declaració institucional

“El Parlament de Catalunya condemna el segrest de Marc Marginedas, periodista amb una llarga experiència en la cobertura de conflictes i guerres per tot el món.

Marginedas, de quaranta-sis anys, fa dues dècades que cobreix, com a corresponsal i enviat especial, les zones més conflictives del planeta, amb una dedicació especial al món àrab.

Marginedas va ésser segrestat a Síria el passat 4 de setembre. El veterà corresponsal de guerra havia entrat a Síria el diumenge 1 de setembre a través de Reyhanli (sud de Turquia), acompanyat per un grup d’insurrectes.

Des que va esclatar el conflicte bèl·lic a Síria el 2011, aquest era el seu tercer viatge al país. L’objectiu d’aquest nou desplaçament era informar sobre els preparatius per afrontar una intervenció militar internacional que en aquells moments es considerava molt pròxima i investigar l’atac amb armes químiques del 21 d’agost als afores de Damasc.

El segrest del periodista ha generat una enorme onada de solidaritat i, més enllà de les condemnes de les principals associacions de periodistes locals i internacionals, ha provocat el rebuig de les més altes instàncies polítiques, entre les quals el president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Cada dimecres, dia de la setmana en què va ésser segrestat, companys de feina, amics i col·legues de professió es concentren davant la redacció d’El Periódico amb l’objectiu de mostrar la solidaritat amb Marc Marginedas i reclamar-ne l’alliberament immediat. Aquestes concentracions han aconseguit reunir més de mig miler de persones.

El Parlament de Catalunya, davant d’aquesta situació, condemna el segrest de Marc Marginedas i en demana l’alliberament immediat.

D’altra banda, el Parlament de Catalunya expressa la seva solidaritat i el seu suport a les famílies, els amics i els companys de Marc Marginedas en aquests moments tan delicats, i dóna suport a totes les gestions del govern d’Espanya per fer possible l’alliberament del segrestat sa i estalvi tan aviat com sigui possible.

Finalment, el Parlament de Catalunya demana al conjunt de la societat unitat, prudència i col·laboració amb les institucions i administracions amb l’objectiu de facilitar la resolució del segrest”.