La comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha rebutjat una proposta de resolució de Ciutadans que demanava instar l’ens no contractar o a rescindir el contracte de persones que “difonen un discurs d’odi, especialment contra les dones i el col·lectiu LGTBI”. En un segon punt, demanava no contractar o rescindir el contracte de productores quan aquestes o els seus empleats difonguessin també un “discurs d’odi”.

En l’exposició de motius de la proposta, l’argumentació girava principalment al voltant de les piulades de l’actor Toni Albà, que va ser apartat del Polònia per la productora Minoria Absoluta arran dels comentaris masclistes contra Inés Arrimades.

Junts per Catalunya, ERC i CUP hi han votat en contra, mentre que Cs, PSC i PP ho han fet a favor. Catalunya en Comú Podem ha votat a favor del primer punt i en contra del segon.

JxCat havia presentat una esmena al text que incloïa una referència al Llibre d’estil de la CCMA i prescindia del segon punt, però ha estat rebutjada per Cs.